به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان ، در جهت پیگیری و تحقق سیاستهای کلان و اصلی سازمان مبنی بر ارتقاء کیفیت ساخت وساز، ترویج مقررات ملی ساختمان و همفکری با گروههای تخصصی، جلسهای با حضور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان و اعضای گروه تخصصی رشته عمران برگزار گردید. این نشست با هدف بررسی راه کارهای بهبود کیفیت ساختوساز، اجرای دقیقتر مقررات ملی و توسعه فعالیتهای آموزشی و تخصصی صورت گرفت.
در این جلسه، که یکی از محورهای اصلی گفتگوی آن، ترویج و فرهنگسازی مقررات ملی ساختمان بود، کمال دویده اظهار نمود : ما بر این باور هستیم که آشنایی بیشتر مهندسان، کارفرمایان و مجریان پروژهها با الزامات مقررات ملی، بهویژه مباحث ایمنی، سازه و بهرهبرداری، نقش کلیدی در کاهش خطاهای اجرایی و افزایش دوام ساختمان ها ایفا میکند.
وی اظهار داشت : همواره اعلام کرده ایم که پذیرای پیشنهادات سازنده در زمینه تهیه محتوای آموزشی، بروشورها، برگزاری دورههای بازآموزی و همکاری با مراکز آموزشی هستیم و از مدیر واحد روابط عمومی سازمان خواست تا با تمامی ارکان و اعضای گروه های تخصصی سازمان در این راستا تعاملی سازنده داشته باشد.
رییس سازمان گفت : باید تلاشی وافر برای اجرایی نمودن مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان داشته باشیم و نیاز است برای آگاه بخشی به آحاد جامعه در خصوص مزایای اجرایی شدن این مبحث از مقررات های ملی ساختمان ، تمام بخش های سازمان اعم از اعضای هیات مدیره و حتی کلیه اعضای محترم آن توجه و مساعدت خاصی در این رابطه داشته باشند.
کمال دویده بیان داشت : ساختمان ها نباید پس از خاتمه یافتن عملیات اجرایی و پس از تحویل ، در هنگام استفاده مالکان و سایر بهره برداران ، به حال خود رها شوند و همواره باید توجه داشت که ، ساختمان و اجزای اصلی سازنده آن نیاز به بازبینی و گاها نگهداری های ویژه ای دارند.
علیرضا خیاط زاده عضو گروه تخصصی عمران سازمان هم اجرایی نمودن مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان با موضوع “نگهداری از ساختمانها” را امری ضروری دانست و از حاضرین در این نشست تخصصی درخواست نمود تا ضمن عنایت بر لزوم آموزش عمومی در این حوزه، تعریف مسئولیتهای قانونی مالکان و بهرهبرداران ساختمانها، و نیز تدوین شیوهنامههای اجرایی برای بازرسیهای دورهای تأکید نمایند.
رئیس سازمان نیز ضمن استقبال از این موضوع، بر آمادگی این مجموعه بعنوان متولی ترویج و اجرای مقررات ملی ساختمان ، برای همکاری با نهادهای ذیربط و تدوین دستورالعملهای اجرایی تاکید نمود.
یکی از دیگر موارد مطروحه در ادامه جلسه، موضوع افزایش کیفیت تولید و استفاده از بتن های مصرفی در پروژههای ساختمانی بود که مورد استقبال و بررسی قرار گرفت. اعضای گروه تخصصی عمران با اشاره به موارد متعددی از کاهش دوام سازهها به دلیل کیفیت پایین بتن، خواستار ایجاد تمهیداتی نظیر الزام به استفاده از بتن آماده استاندارد، آموزش ناظرین و مجریان در زمینه نحوه نمونهگیری صحیح، و نظارت دقیق بر اختلاط و اجرای بتن شدند. همچنین پیشنهاد شد جلساتی با حضور تولیدکنندگان بتن و آزمایشگاههای فنی برای هماهنگی و همافزایی برگزار شود.
آقایان امیر سلطانیان و حسن سیاح پور و نورانی و فریسات بعنوان اعضای گروه تخصصی عمران ، در خصوص برگزاری سمینارها و نشستهای تخصصی در حوزه عمران پیشنهاداتی ارائه نمودند و مقرر شد با هدف ارتقاء دانش تخصصی مهندسان، برنامهریزیهایی برای برگزاری سمینارهای آموزشی با موضوعاتی نظیر شمعها (Pile)، طراحی و اجرای صحیح والپستها، روشهای نوین مقاومسازی و … انجام گیرد و اعضای این گروه تخصصی آمادگی خود را برای تهیه محتوای فنی و معرفی و هماهنگی با اساتید برجسته برای این دورههای آموزشی اعلام آمادگی نمودند.
دویده با تاکید بر این مهم که همه ی ما باید بصورتی عینی و ملموس در جهت ارتقاء کیفی ساخت و سازهای شهری اقداماتی داشته باشیم اظهار کرد : باید ساختمان های ناایمن بصورت مستمر مورد پایش و بررسی های تخصصی قرار گیرند ، زیرا با هر رخ داد نامطلوب در هر یک از ساختمان ها ، لطمه بزرگی به حیثیت شغلی مهندسان و اعتبار سازمان وارد میشود و ما مطابق با اهداف اخلاق حرفه ای و مهندسی برای کاهش مشکلات احتمالی با هدف پاسداشت حقوق شهروندی و همچنین حرفه ای مهندسان باید اهتمامی ویژه در این خصوص داشته باشیم.
در پایان این نشست، رئیس سازمان با قدردانی از تلاشها و همکاری اعضای گروه تخصصی رشته عمران، بر اهمیت استمرار اینگونه جلسات و نقش مشورتی گروههای تخصصی در تدوین سیاستهای سازمان تأکید کرد. وی همچنین بر لزوم عملیاتی شدن تصمیمات اتخاذشده و تشکیل کارگروههای اجرایی برای پیگیری مصوبات تأکید نمود.