بازدیدها: 4
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان، جلسه امضای دستورالعمل طراحی ضوابط ایمنی و آتش نشانی (ویرایش سوم) با حضور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان، رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز، روسای گروه های تخصصی برق و مکانیک سازمان، معاونت پیشگیری سازمان آتش نشانی شهرداری کلانشهر اهواز و کارشناسان ارشد آن برگزار شد.
مهندس کمال دویده، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان، ضمن ابراز خرسندی از تشکیل این جلسه، بر ضرورت ارتقا ایمنی در ساخت و ساز تاکید کرد و گفت: امیدوارم سازمان آتش نشانی و نظام مهندسی ساختمان بتواند با همکاری یکدیگر در زمینه ایمن سازی ساختمان ها و سلامت شهروندان خدمات و اقدامات موثری تری انجام دهد.
وی ضمن ارائه پیشنهادات در خصوص دستورالعمل طراحی ضوابط ایمنی و آتش نشانی اظهار کرد: ویرایش اول این دستورالعمل در سال 95 تهیه شده است و تمام تلاش ما این است که در سایه این تعامل بتوانیم ایمنی ساختمان ها را به ایده آل نزدیک کنیم و با تهیه ضوابط واجرایی شدن آن مشکلاتی که برای شهروندان استان وجود دارد، مرتفع گردد.
دویده با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی یکی از دستگاه های تاثیرگذار است که با جامعه ارتباط مستقیمی دارد تصریح کرد: دغدغه ما ایجاد شهری است که شهروندان بدون ترس و ایمن در آن زندگی کنند و با این هدف دست به دست هم میدهیم و امیدواریم نتیجه به نفع شهر و شهروندان باشد.
وی از اجرایی شدن بحث مجریان ذیصلاح در سطح استان خبر داد و گفت: در این زمینه جلسات متعددی با استانداری و شهرداری برگزار کردیم و با اتفاق نظر در خصوص اجرایی شدن بخشنامه سازندگان مسکن، مصوبه ای را به تصویب رساندیم.
وی افزود: با اجرایی شدن مجریان ذیصلاح بسیاری از مشکلاتی که اکنون در بحث ساخت و ساز مسکن مطرح است، حل و به دنبال آن شناسنامه فنی و ملکی ساختمان هم صادر می شود.
در ادامه مهندس محسن فلاح عضو هیات مدیره و رئیس گروه تخصصی مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان اظهار کرد: به دلیل اینکه هیچ تعاملی میان نظام مهندسی ساختمان خوزستان و شهرداری اهواز در خصوص نقشه های طراحی در بحث ایمنی و آتش نشانی مطابق مبحث سوم مقررات ملی ساختمان وجود نداشت از دی ماه 94 همکاری هایی به وجود آمد و کارگروه مشترک آتش نشانی و نظام مهندسی ساختمان شکل گرفت.
وی ادامه داد: در این کارگروه ویرایش دستورالعمل طراحی آتش نشانی در سال 95 انجام و ابلاغ گردید و کلیه دفاتر معماری، برق و مکانیک موظف شدند نکات ایمنی را مطابق این دستورالعمل رعایت نمایند.
فلاح با بیان اینکه اگر این دستورالعمل به طور کامل پیاده اجرایی گردد در کشور منحصر به فرد هستیم تصریح کرد: دستورالعمل ضوابط ایمنی و آتش نشانی باید در مراحل طراحی، اجرا صحیح ، نظارت دقیق و پایش سیستم های اعلام و اطفا حریق رعایت شود و اگر اجرا ضعیف باشد نظارت هرچه قدر هم دقیق باشد باز هم کارایی لازم را ندارد.
وی بر لزوم نظارت بعد از اجرا تاکید کرد و گفت: در این زمینه باید شرکت های مجری اطفا و اعلام حریق انتخاب گردد تا حدقل دو سال بعد از اجرا، اطفا و اعلام حریق را پایش نمایند و کار را بروز رسانی نمایند.
مهندس رضا عصاره، عضو هیات رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان، با بیان الزام رعایت مبجث 22 مقررات ملی ساختمان در زمینه نگهداشت و نگهداری ساختمان ها تاکید کرد و گفت: اجرایی کردن دستورالعمل طراحی ضوابط ایمنی و آتش نشانی در راستای ایمنی کار بسیار خوبی است و باید بازرسی های ادواری را نیز مدنظر داشته باشیم.
در ادامه ابراهیم قنبری، رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز، ضمن استقبال از تدوین و ویرایش دوم دستورالعمل طراحی ضوابط ایمنی بیان داشت: در تلاش هستیم با همکاری سازمان نظام مهندسی با طراحی و تدوین برنامه های ایمنی خدمت خالصانه ای به شهروندان داشته باشیم و با رعایت دستورالعمل های ایمنی در ساختمان ها حوادث را تا حدودی کاهش دهیم.
وی ادامه داد: لازمه این برنامه مشارکت سازنده ها هستند که باید ملزوم شوند تا کلیه دستورالعمل های صادره را در ساختمان ها بکار ببرند که شهروندان در ایمنی زندگی کنند و زمانی ما به عنوان متولی این شهر افتخار کاری داریم که شهروندان رضایت مندی خود را نمایان کنند.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز با اعلام اینکه بحث اعلام و اطفا حریق جنبه ایمنی یک ساختمان را تضمین می کند، خواهان همکاری رشته های سازه و معماری و برق شد و عنوان کرد: پیشگیری برای ما بسیار مهم است و در این زمینه نظام مهندسی ساختمان و آتش نشانی مانند دو بال هستند و در صورتی می توانند قوی شوند که قوانین به آن ها ابلاغ گردد و اجرایی شود.
وی با بیان اینکه تنها شهری هستیم که سیستم اعلام حریق ها به 125 وصل نیست خاطر نشان کرد: اهواز تنها کلانشهری است که نردبان ندارد و هیچ کدام از هتل ها، مسافرخانه ها و پاساژهای اهواز ایمنی نیستند و ما باید با اجرایی کردن و نظارت قوی بر روی این دستورالعمل از بوجود آمدن حوادث پیشگیری کنیم.